Tallers teatrals i educatius

Sóc Artista-Pedagoga ja que realitzo tallers pràctics pedagògics a partir dels coneixements, les tècniques i els instruments pròpis de l’art dramàtic barrejant-los per obtenir la seva màxima potencialitat amb vistes a una ensenyança creativa i una implicació social i cultural.

Imparteixo tallers per a totes les edats sempre partint del joc i adaptant els projectes segons l’etapa evolutiva del grup.

L’escola obligatòria és una etapa molt curta en la vida dels nostres infants,
la vida laboral, en canvi, serà molt llarga i canviant.

Hem de garantir les ganes d’aprendre.
L’educació ha de suscitar i provocar idees noves gràcies a les activitats pràctiques i a les teories que les fonamenten.

Saber escoltar i parlar per poder treballar junts.
Llegir i escriure per a poder desenvolupar els nostres projectes i reinventar-nos.

Que els infants diguin i facin el que ells han de dir i fer.

A partir de dinàmiques i jocs teatrals estructurats en diferents sessions pràctiques gaudim aprenent els uns dels altres per ser i estar millor en la nostra vida diària.

TÈCNICA DE LA COMBINACIÓ
 La tècnica de la combinació relaciona diferents àmbits d’aprenentatge (afectiu, cognitiu, perceptual, psicomotor, social i verbal per aprofitar el màxim potencial de cada una de les situacions de treball que impliquen un o més participants. Jugar amb les variables, barrejant als participants amb els elements nocionals i accesoris per constituir tallers que es renovin de manera constant.

METÀFORA DE LES “C” (Cos, Cor, Cervell, Cultura)
Treballem amb els reflexes orgànics, el cos dotat de sentits, amb els reflexes intuitius, el cor sota la influència de les emocions i els sentiments, els reflexes racionals, la raó sota la influència de les paraules, els textos i la gent, i els reflexes socials, la cultura sota la influència de les persones, font socials de les relacions humanes.

 1. VIURE EL COS
  Es té present a l’individu complet, treballa amb el seu cos, la seva ment i les seves emocions.

 2. SENSOPERCEPCIÓ
  Despertar els sentits i afinar la percepció, obrir-se als estímuls sensorials del mon ens fa més sensibles i receptius.

 3. CONCENTRACIÓ I ATENCIÓ
  La concentració persegueix la profundització. L’atenció persegueix la globalització i la inclusió.

 4. LA COMUNICACIÓ
  Et capacita per donar forma als missatges perquè arribin més fàcilment al perceptor. Sensibilitzar l’escolta activa i la mirada conscient.

 5. COMPATIBILITAT ENTRE FLEXIBILITAT I RIGOR
  S’estableixen regles però no han de dominar el joc i el treball sinò que han de permtere el seu màxim desenvolupament. Per a crear han de posar-se límits.

 6. PENSAMENT PRÀCTIC I AUTÒNOM
  Dramatitzar és l’espai del fer, on les idees producte de l’observació i la reflexió es plasmen en accions pràctiques.

 7. DESENVOLUPAMENT, ENTRENAMENT I CONTROL DE LES EMOCIONS
  Exploració conscient de sentiments i estats d’ànim, és a dir, educació emocional i desenvolupament de la intel·ligència intrapersonal.

 8. SENTIMENT DE GRUP E INTERACCIÓ SOCIAL

  Cohesió grupal i sentit de pertenència al grup, consciència de que la potencialitat creadora del grup és sempre superior a la de l’individu i convenciment de que el pròpi projecte de desenvolupament personal no es pot dur a terme si no contem amb l’altre.

 9. CONTINGUT HUMÀ
  La persona en conflicte individual o social. El contingut sempre son problemes, assumptes i temes relacionats amb la comprensió de la conducta humana.

 10. ORALITAT
  La persona expressa tot tipus de situacions, sentiments, emocions mitjançant el control respiratòri, l’ús adecuat dels sons i la veu articulada. El desenvolupament de l’expressió oral d’una forma orgànica implica també l’expressió corporal.

Tallers regulars

Contes del món

Infantil

Joc teatral

Primària i Secundària

Tallers solidaris

Majors d'edat

Tallers puntuals

Com parla el teu cos

Joves i Adults

Emociona't

Joves i Adults

Teatre en família

Taller de teatre en família

Pares i fills

Com parlar el teu cos?

Adults

Contes del món

Infantil

Joc teatral

Primària i Secundària

Tallers solidaris

Majors d'edat

Taller de teatre en família

Pares i fills

Com parlar el teu cos?

Adults

Contes teatralitzats

Contes teatralitzats

Fomenten la nostra imaginació obligant-nos a crear les imatges en el nostre cervell. Ens amplien el nostre vocabulari i la capacitat per expressar-nos millor. Desperten la nostra curiositat amb nous temes, dilemes i ens aporten sol·lucions. Ens capaciten per a inventar històries i desenvolupar la nostra creativitat.

Amb els contes teatralitzats, a més a més, els convido a viure una experiència ben entretinguda i sensorial amb la que poden descobrir diferents personatges, històries i cançons.

Reprodueix vídeo
El Drac Sorollós

Conte teatralitzat per St Jordi

Reprodueix vídeo
La Cartera Reial Melina

Conte teatralitzat per Nadal

Reprodueix vídeo
Un dia amb en Punxetes

Conte teatralitzat per a Escoles Bressol

El regal d'aniversari

Conte teatralitzat familiar

La Maria Castanyera

Conte teatralitzat familiar

Contes a mida

Contes teatralitzats per encàrrec

Espectacles familiars

Contes_De_Carrer_01

Animacions per a festes i events amb La Paquita

La Paquita era una dona de la neteja que va anar creixent als escenaris aprenent de grans professionals fins que va presentar un espectacle familiar i tots els nens i nenes van quedar encantats veient-la. Ara ella anima les famílies que venen al teatre i se l'estimen molt.

Posa una Paquita a la teva festa!

Obra còmica familiar

Quin desastre d'espectacle!

Animacions musicals

Festa, quina Festa!

Actua teatre solidari

Actua_Teatre_Solidari

Grup de teatre amateur de Corbera de Llobregat que vaig fundar al 2017 i dirigeixo actualment creat amb una finalitat solidaria.

Som persones amb inquietuds artístiques que ens agrupem per aprendre els uns dels altres, formant un gran equip de treball molt divers i contribuim a ajudar a la població més desfavorida mitjançant les nostres representacions teatrals.

Actua_Teatre_01
Joc_teatral
Tallers_03

Joc
teatral

Joc
teatral

En cada sessió treballarem a partir d’un element teatral diferent a través del joc i les improvitzacions que sempre estaràn presents amb les que gaudirem compartint i creixent.

Abans d’acabar la sessió cada dia farem una valoració creativa reflexionant sobre el que hem viscut, com ens hem sentit i què hem après els uns dels altres per prendre consciència del que anem realitzant i escollir el material que utilitzarem per a crear la mostra de final de curs.

ELEMENTS TEATRALS
Vestuàri, maquillatge, atrezzo i decorats / Màscares / Titelles / Coreografía / Veu i Dicció / Text / Creació de text i històries / Creació de personatges

Per a nens i nenes de 6 a 12 anys

Joc_teatral
Tallers_03

Tallers de
teatre solidari

Tallers de
teatre solidari

A partir de jocs teatrals i situacions viscudes de la nostra vida preparem una mostra teatral per a representar i recaptar aliments pel vostre poble

Aida_Puig_logotipo
Contes teatralitzats

Contes
del món

Contes del món

La Paquita ens enviarà cada dues setmanes un vídeo des de diferents països del món per conèixer diferents tradicions, cultures, monuments i contes amb diferents valors.

Explicaré el conte, realitzarem jocs educatius relacionats amb el tema i el representarem entre tots introduint elements teatrals. També tindrem un passaport en el que cada dia valorarem la classe entre tots i posarem gomets de diferents colors.

Per a nens i nenes de 3 a 6 anys (basat en un projecte del Teatrí)

Contes teatralitzats
Aida_Puig_logotipo