Contacte

El Drac Sorollós

Conte teatralitzat per St Jordi

Sinopsis

El drac Ronquetes roncava tant fort que no deixava dormir a ningú del poble així que demanarem ajuda als animals del bosc aviam si aconseguim saber què li passa. El drac però només fa que treure foc per la boca i no hi ha manera que ens digui res, fins que finalment ho prova la Princesa i el Drac li explica que té el nas ple de mocs degut a l'al·lèrgia que té a la primavera. A la Princesa se li acut demanar ajuda al Cavaller Sant Jordi perquè li faci pessigolles al nas amb la seva llança per tal que el Drac faci un gran esternut i se li destapi el nas. Aconseguirem ajudar al Ronquetes i salvar la gent del poble?

Fitxa didàctica

A l'inici del conte es capta l'atenció de manera interactiva perquè els més petits estiguin atents a la història.

El conte té una estructura fixa que es va repetint durant l'inici del relat: els animals que son quatre nens amb una corona al cap van intervenint de manera rítmica i això ajuda a seguir el fil argumental interactuant amb els infants.

La historia es narra amb la manipulació de diferents titelles i també hi apareixen dibuixos infantils amb colors molt vius fets per l'Alyona Shilina.

Hi participen també dos adults del públic que es disfressen simbòlicament de personatges del conte i participen de la representació en un moment donat fent així un espectacle més dinàmic i entretingut també pels acompanyants.

Es treballen els sentits dels infants a través de diferents impulsos que van rebent durant la representació ja sigui participant activament o fent d'espectadors.

Objectius

  • CREAR NOUS ESPECTADORS
  • AFAVORIR L'ATENCIÓ I LA MEMÒRIA
  • POTENCIAR EL GUST PELS CONTES
  • FOMENTAR LA CULTURA
  • DESENVOLUPAR LA IMAGINACIÓ
  • FOMENTAR LA PARTICIPACIÓ DELS INFANTS
  • CONÈIXER DIFERENTS ELEMENTS DE LA NATURA

Fitca tècnica

Durada: 20' (Escoles Bressol) 35' (familiar)

Muntatge: 30'

Desmuntatge: 15'

Espai: 2x2 m (interior o exterior)

Edat: Escola Bressol o Familiar

Espectadors: 10-50